Selecteer een pagina

De wijkaanpak

Wees de gamechanger voor jouw wijk

Het verduurzamen van wijken kan een uitdaging zijn, vooral als er bij bewoners een gebrek aan draagvlak bestaat. Daarbij wordt de situatie nog gecompliceerder door de aanwezigheid van energiearmoede onder veel inwoners. Als gemeente kun je je vast herkennen in deze complexe situatie. Natuurlijk speelt het verduurzamen van woningen, zowel installatietechnisch als bouwkundig, hierin een cruciale rol. Maar als we bewoners direct kunnen helpen hun gedrag aan te passen, kunnen ze minder energie verbruiken en hun energierekening verlagen. Dit alles kan bereikt worden zonder extra kosten voor de bewoners, maar vereist enkel hun tijd en inzet. Uiteindelijk zullen ook de gemeentes hiervan profiteren.

De Duurzame Oplossing is de ideale partner om u als gemeente hierin volledig te ondersteunen. Bent u als ambtenaar verantwoordelijk voor de verduurzaming of betrokken bij wijkuitvoeringsplannen, en herkent u zich in deze situatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Gedrag en maandlasten

Bij De Duurzame Oplossing ligt onze focus niet alleen op bouwkundige en technische aspecten, maar vooral op gedragsverandering en het beheersen van maandelijkse kosten. In dit proces speelt de bewoner een actieve rol. Door zelf onze rekentool in te vullen, verkrijgen we directe gegevens uit de praktijk, niet gebaseerd op gemiddelden, maar op echte cijfers.

Hierdoor is er geen behoefte aan dure EPA-huisadviseurs. Daarnaast stelt dit proces bewoners in staat hun kennisniveau te verhogen, waardoor ze actief kunnen bijdragen en beslissingen kunnen nemen. We streven naar een gelijkwaardig en open proces gebaseerd op transparantie. Dit draagt bij aan het creëren van draagvlak voor de oplossingen die bewoners zelf hebben ontwikkeld.

Onze wijkaanpak is bottom-up en focust op het individu, wat zorgt voor betrouwbaarheid en succesvolle resultaten. We geloven dat verduurzaming mogelijk en aantrekkelijk is voor iedereen!

 

Wij bieden maatwerk en maken voor de bewoner inzichtelijk wat er mogelijk is op het gebied van verduurzaming en wat dat voor invloed heeft op persoonlijk vlak, in hun eigen huishouden.  
Wij geven gericht antwoord op de vraag: Maar wat betekent dit voor mij? 

Wim de Vries

Algemeen Directeur De Duurzame Oplossing